Onze diensten

Muziek

Wij zijn Muziek Centrum Nederland! Bij ons kan je delen, oefenen, samenwerken en gebruik maken van de nieuwste muziek technologieën.

Delen

Bij ons kan u uw muziek delen met andere mensen. Door te gaan delen met elkaar, leer je van elkaar.

Contact

Wilt u meer informatie over ons? U kunt gerust even bij ons langskomen, mailen of bellen. Ga naar contact om onze gegevens te bekijken.

- 1 Augustus 2014

MCN Gaat voor prinsjesdag 2014

Muziek centrum Nederland gaat haar kennis en netwerk inzetten om van Prinsenjesdag 2014, het jubileum jaar een fantastisch feest te maken. Overal in Nederland zal het jubileum groots worden gevierd. Omdat de herfst dit jaar vroeg komt zal er ook rekening moeten worden met slecht weer. MCN heeft daarom een loodgieter in Den Haag gevraagd om advies mbt slecht weer en de apparatuur. Kees Boom van Loodgieter Den Haag zal met zijn team samen met Jan Blom van Riool Ontstoppen Amsterdam een plan schrijven en uitwerken om alles vlekkeloos te laten verlopen. Dit jaar zullen er optredens zijn van veel bekende artiesten van de hedendaagse muziek, maar ook van klassiek en jazz.

Hebben jullie nog goede ideeën om er nog een mooier feestje van te maken stuur dan even een mailtje naar info ( apenstaartje ) muziekcentrumnederland.nl
 
Het Muziek Centrum Nederland in Amsterdam (MCN Amsterdam) is het sectorinstituut voor de professionele Nederlandse muziekwereld. Hét landelijk kennis- en promotiecentrum dat zich inzet voor alle muziekgenres: van pop, dance, jazz, klassiek en hedendaags tot wereldmuziek.

Voor wie?
MCN Amsterdam richt zich op iedereen die werkzaam is in de professionele muziek. Niet alleen de makers (componisten, ensembles, orkesten, bands en musici), maar ook de afnemers (zoals podia, festivals, platenmaatschappijen, managers, opleidingen of media), het publiek en de beleidsmakers en onderzoekers.

Wat doet MCN Amsterdam?
In één zin is onze missie: het versterken van de positie van de Nederlandse muziek(cultuur) in binnen- en buitenland. Dat doen we aan de hand van vier kerntaken:
-Promotie,
-Educatie, informatie en reflectie
-Documentatie en archivering
-Afstemming en coördinatie
 

Concreet vertaalt zich dat in bijvoorbeeld:
het organiseren van evenementen, informatie- en netwerkdagen
persoonlijke begeleiding door een personal trainer
het verzorgen van workshops en trainingen
het uitgeven van cd’s
actief deel te nemen aan internationale muziekbeurzen
het verzamelen van kerngegevens
of simpelweg het beantwoorden van vragen

Beleidsplan:
Lees alle plannen en doelstellingen van Muziek Centrum Nederland in het Beleidsplan.

Sponsoren en Ondersteuning:
Amsterdam Makelaar Vereniging
De Telegraaf Groep
Amsterdam Tandarts Groep
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Amsterdamse Notarissen
Universiteit van Amsterdam
Sloep Huren Amsterdam
Bootjes.nl

Op locatie
Overzicht
MCN is regelmatig aanwezig op beurzen, festivals en concerten in binnen- en buitenland. In onze informatiestand kunt u terecht met vragen over MCN, informatie over partituren uit onze uitgeverij en cd-verkoop.

Hieronder een overzicht waar we binnenkort te vinden zijn: 7 mei, Amersfoort, Jazzdag
Vierde editie van de Jazzdag in Amersfoort, een belangrijke netwerkbijeenkomst van jazz in Nederland.

MCN geeft drie presentaties die dag:
Dutch Jazz & World Meeting: De Observant, Henrickzaal 14:30-15:30
MusicXport.nl: De Observant, Mathildezaal 16:00-17:00
Jazz On Stage: De Observant, Henrickzaal 16:00-17:00
Verder is MCN aanwezig met een informatiestand waar men gedurende de hele dag terecht kan met allerlei vragen.

9 mei, Amsterdam, Bethaniënklooster

Herdenkingsconcert componist Wolfgang Wijdeveld
m.m.v. Ton Hartsuiker, piano, Julia Bronkhorst zang en Martijn Blaak, piano.
MCN is tijdens dit concert met een stand aanwezig.
U kunt bij MCN stand partituren en cd's met werken van Wolfgang Wijdeveld aanschaffen.

Contactgegevens:

Waar zit MCN?
MCN zit aan het Rokin in hartje centrum van Amsterdam, op de hoek van Tandarts.com.
Openingstijden
MCN en het op de begane grond gevestigde multimediale Muziek Informatie Centrum (MIC) is op werkdagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Bereikbaarheid:
Per openbaar vervoer: vanaf Amsterdam CS met tram 4, 9, 16, 24 en 25. Uitstaphalte: Spui. U steekt over naar de 'stille' zijde van het Rokin (tegenover Electricien Amsterdam), bouwput noordzuidlijn) en slaat bij de hoek Rokin/Langebrugsteeg linksaf. Na 35 meter staat u voor de deur van Rokin 111.
Te voet vanaf Amsterdam CS: het is een wandeling van ca. 15 minuten via Stationsplein, Damrak, Dam en Rokin. Nummer 111 ligt aan de 'stille' zijde van het Rokin, ter hoogte van de tramhalte Spui.
Per auto: de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Stadhuis/Muziektheater (Waterlooplein) en de Bijenkorf (Beursplein).

Volgens Tandarts Haarlem groeit de vraag naar cosmetische tandheelkunde explosief

Vraag naar cosmetische tandheelkunde toont explosieve groei volgens Tandarts Haarlem Naast de traditionele medische tandheelkunde, die er voor zorgt dat uw gebit gezond is en blijft, laat de behoefte aan moderne cosmetische tandheelkunde een explosieve groei zien. Tandarts Haarlem heeft deze ontwikkeling op de voet gevolgd en kan door haar jarenlange ervaring en gedegen expertise

Read More

Implantologie Den Haag kiest voor verjonging.

Implantologie Den Haag kiest voor verjonging. De praktijk voor implantologie van dr. Ho is altijd geinteresseerd in getalenteerde studenten en afgestudeerden van ACTA en neemt deze ook regelmatig in dienst, meestal op tijdelijke basis. Deze maand neemt hij drie jonge tandartsen met het specialisme implantologie in vaste dienst, die in de nieuwe Implantologie Den Haag

Read More

Tandarts Den Haag haalt specialist uit Amerika

Tandarts Den Haag haalt specialist uit Amerika Met de uitnodiging van de Amerikaanse specialist Edward Tanner heeft de praktijk van tandarts Lim een begin gemaakt met het over de grens kijken. Lim gelooft dat het belangrijk is om regelmatig samen te werken en ideeën uit te wisselen met collega’s uit andere landen, zeker als die

Read More

Mondhygienist Den Haag trekt steeds meer expats aan

Mondhygienist Den Haag succesvol met nieuwe formule. Sinds de praktijk van mondhygienist Gehrols in Den Haag gestart is met behandelingen volgens een nieuwe formule is het aantal patiënten explosief toegenomen. Het geheim zit hem in de flexibele prijzen en in de gratis bleekbehandeling (facultatief). Bovendien kan de patiënt altijd binnenlopen, zonder afspraak. Steeds meer expats

Read More

Pedicure Amsterdam doet bod op concurrent

Pedicure Amsterdam doet bod op concurrent. Pedicure Amsterdam kruipt uit haar schulp en durft een bod te doen op de concurrent! De pedicure heeft al z’n sporen verdient in de beauty branche, en pedicure Amsterdam is dan ook hét bedrijf waar u terecht kunt om uw voeten op en top te laten behandelen. Nu we

Read More

Overzicht over alle geschreven blogs: